Vegan tortilla met linzen hummus

Tortilla met rode linzen hummus

Zelfgemaakte tortilla met hummus van rode linzen

 

Zelfgemaakte tortillas zijn verser en lekkerder dan de voorverpakte uit de supermarkt. Wij eten vaak tortillas omdat je eindeloos kunt variëren met verschillende groenten, bonen en rijst. En zo heb je elke keer weer een andere maaltijd met hele andere smaken.

Snelle linzen hummus

Deze tortilla met hummus van rode linzen is ook net weer even iets anders. Je kent de hummus met kikkererwten vast wel. Deze linzen hummus is een variatie hierop. Het voordeel is dat de linzen niet uren hoeven te weken. Je kookt de rode linzen in ongeveer 10 minuten stuk en mengt de ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer.

Variëren maar!

Je kunt de tortillas vullen met groente die je lekker vindt. Wij hebben in de tortilla waterkers, paprika, tomaat, bosui, kiemen en avocado gerold. Besprenkelen met hete saus of  nog wat guacamole erbij en smullen maar…

Je kunt de rode linzen hummus ook heel lekker op brood doen of als dip bij groentecrudités serveren.

Ingredienten Tortilla met rode hummus en groente

Rode linzen hummus
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 4 tortilla's
Ingrediënten
  • 100 gram rode linzen
  • 1 knoflookteen
  • sap van halve citroen
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1,5 theelepel tijm
  • zout naar smaak
Instructies
  1. Doe de linzen in een pan en voeg dubbele hoeveelheid water toe, laat 10 minuten koken
  2. Giet de linzen af en maal fijn in de keukenmachine of met een staafmixer
  3. Voeg de knoflook, sap van citroen, tahin, olijfolie, tijm en zout toe.
  4. Pureer dit tot één gladde massa.
  5. Besmeer je tortilla's met de linzen hummus, voeg je gesneden groenten toe en vouw je tortilla op.

 

 

Reacties

  1. Miranda zegt

    De humus was bij mij wel erg vloeibaar, bijna soep! Doet overigens niet af aan de heerlijke smaak. Met veel tahin erbij heb ik het wat dikker kunnen krijgen, nu is het een mooie dip/spread geworden.

    • Myriam zegt

      Hi Miranda,

      Misschien nog iets te veel kookvocht erbij? Goed idee om meer tahin toe te voegen om het wat dikker te krijgen.
      Dus vanavond lekker aan de rode linzen dip? :)
      Alvast gelukkig nieuwjaar!

      • Miranda zegt

        Ja ik denk inderdaad dat ik de linzen niet goed genoeg heb laten uitlekken. Of een te grote citroen gebruikt (ik maakte meteen een dubbele portie :D). De koekast onttrekt ook vocht aan de humus, dus het wordt steeds dikker ;) ik heb het geserveerd bij het diner en mijn dochter heeft niets anders op! Het is ook heerlijk op rijstwafels!

        De beste wensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Beoordeel dit recept: